home
consult

De behandeling

Het doel van de homeopatische behandeling is balans brengen. Als u niet in balans bent, krijgt u klachten. Deze uiten zich lichamelijk maar ook emotioneel en mentaal. Bijvoorbeeld als u hoofdpijn hebt (lichamelijk). U raakt geïrriteerd (emotioneel) want u had nog zoveel te doen. Door de pijn kunt u minder goed nadenken (mentaal), waardoor alles nog trager gaat. Er is verstoring op alle vlakken.

Tijdens het eerste consult bekijk ik op welke manier u uit balans bent. Daarbij besteed ik aandacht aan zowel lichamelijke, emotionele als mentale klachten. In de praktijk betekent dit dat u gewoon vertelt welke klachten u heeft, hoe het op uw werk gaat, hoe uw gezinssituatie is en alles wat daarin niet lekker loopt. Er wordt naar uw verhaal geluisterd.

Aan het eind van het eerste consult krijgt u een homeopatisch middel dat is afgestemd op uw verhaal, dat past bij u. Na ongeveer vier weken komt u op vervolgconsult. Dan vertelt u welke veranderingen u hebt opgemerkt. Homeopatische middelen kunnen naast reguliere medicatie worden gebruikt.

Afspraak maken of meer weten?

Neem contact op met praktijk@annematton.nl